Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bazı bilgiler vermek isteriz. Severek aldığınız ayakkabılarınızı uzunca bir süre sorunsuz kullanmak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Ayakkabı almanın en doğru zamanı gün sonudur çünkü ayaklar gün boyu şişer ve büyür.Sabah saatlerinde aldığınız bir ayakkabı öğleden sonra sizi çileden çıkaracak kadar sıkabilir.

Ayakkabının ayaklarınızın burnuna ve gövdesine oturmasına dikkat ettiğiniz gibi ayak topuğunuza da tam oturacak şekilde uygun olması gerekir.

Ayakkabı sağ ve sol tekiyle birlikte denenmelidir.

Ayakkabının burnu ile en uzun parmağınız arasında biraz mesafe olması gereklidir aksi halde parmaklarını sıkıştırır, rahatsız eder.

Ayakkabıyı çift şeklinde giyip mağaza içerisinde yürümeden satın almayınız, rahatlığından emin olmanızda fayda vardır.

Sıkan ayakkabıyı zamanla açılır şeklinde düşünüp satın almayınız..

İlk kez deneyeceğiniz bir modeli giymeden önce ince babet çorabı tercih etmeniz, derinizin sıkışmadan ayakkabı kalıbına uyarak ayağınızın oturmasına yardımcı olur.

Platformlu ayakkabılar, sadece topuğu yüksek ön kısmı düz modeller kadar ayağınızı zorlamaz. Daha rahat edebilmeniz mümkündür.Daha yüksek oluşuyla daha rahatsız edeceğiniz düşünmeyiniz.

Topuktan rahatsızlık duyuyor  fakat topuksuz yapamam diyorsanız; dolgu topuklar ortopedistlerin de önerisiyle tercih edilebilir.

Uzun süre ayakta kalmanız ve yürümeniz gereken zamanlarda ince topuklu ayakkabıları tercih etmeyiniz.Bu gibi durumlarda yanınızda yedek bir spor ayakkabı ya da babet taşımanızı öneriyoruz.